Onze praktijk

Welkom in onze praktijk

 

Bleken

Bij BrightSmile gebruiken wij gel van 0,1% waterstofperoxide.

In Europa mag sinds 1 november 2012 door schoonheidssalons maximaal 0,1% waterstofperoxide in de bleekgel worden gebruikt.
Onze gel is in Europa gefabriceerd en getest. 0,1% peroxide bleekgel op basis van sodium carbonaat. De bleekgel bevat stoffen om de tanden mooi en egaal te kunnen bleken en een lang resultaat te behouden. Verwijdert effectief ook hardnekkige tandverkleuringen en bleekt snel met resultaat. Geen bijwerkingen; ook voor gevoelige tanden

Tanden bleken lamp- methode
Methode: Veilig tanden bleken met bleeklamp
De meest effectieve en veilige methode om tanden te bleken is met behulp van de LED bleeklamp. Een behandeling gebeurt door de tanden eerst in te smeren met een speciale gel die wordt geactiveerd met een LED bleeklamp. Een bleekbehandeling is zo goed als veilig en het overgrote deel van de mensen heeft slechts één behandeling nodig. Natuurlijk geldt voor ernstige verkleuringen dat een nabehandeling noodzakelijk kan zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Procedure
• Uw lippen worden ingesmeerd d.m.v een vitamine-E stick. Dit voorkomt barstjes in uw lippen tijdens de behandeling.
• Daarna krijgt u een mondspreider in uw mond, zodat uw lippen geen contact zullen maken met het te behandelen gebied.
• Waarna de gel wordt aangebracht. De bleekgel wordt op de tanden aangebracht en wordt geactiveerd door een lamp die op enkele centimeters van uw gebit is geplaatst. De lamp wordt niet warm. De lamp zorgt voor een wit effect op uw tanden. • Na 20 minuten wordt de gel vervangen en wordt de procedure voortgezet.
Dit gebeurt 2 keer. Vervolgens wordt de bleekgel geheel van uw tanden verwijderd. De mondspreider wordt verwijderd en vervolgens kunt u uw mond spoelen.

Na de behandeling
Het beste is om na de behandeling de eerste 3 á 4 uur niets te eten of te drinken, behalve water of melk, daarna kunt u wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Dit geldt voor de rest van de dag (komende 12 uur lang) Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kunt u weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Is het LED-licht schadelijk?
Nee, dit is 100% veilig. De lamp straalt geen warmte of UV-licht uit

Geen behandeling bij
Zwangerschap of borstvoeding

Tandkristal

Een stralende glimlach met een tandkristal.

Nu ook bling, bling voor op uw tanden! Tandkristal specificatie: 1.7 - 1.9mm doorsnede en dikte is 0.7mm.

Wij maken gebruik van hoogwaardige tandkristallen en professionele apparatuur. Zo gebruik wij o.a. de lijm die ook door orthodontisten wordt gebruikt, deze wordt uitgehard met een professionele uithardinglamp. Geheel pijnloze behandeling, geen beschadiging van mond of tanden.
De adhesive (lijm) heeft een transparante kleur en is niet zichtbaar op de tand. Dit alles gebeurt natuurlijk onder strikte hygiëne.
De tandkristal kan wel een jaar of langer blijven zitten. Als de tandkristal er bij normaal gebruik binnen 2 weken toch af gaat wordt de tandkristal éénmalig gratis opnieuw geplaatst.

Voor de klant

De voorbereiding
Denk er aan dat als u een afspraak maakt u dit niet doet vlak voor dat u moet eten. Drink wel iets vooraf. Dit omdat u na het plaatsen van de tandkristal minimaal 1 uur niet mag eten of drinken. Zorg ervoor dat uw tanden goed gepoetst zijn.

Het aanbrengen van de tandkristal
Eerst wordt de tand gereinigd met alcohol en behandeld met een etsmiddel. De tand wordt hierna gereinigd met schoon water en gedroogd met een föhn op de koude stand.
De lijm wordt aangebracht op de tandkristal welke daarna meteen op de tand wordt geplaatst.
Met een professionele uithardingslamp word de lijm uitgehard.

De nazorg
Als de tandkristal geplaatst is mag u gedurende 1 uur niets eten of drinken en de eerste 12 uur de tand waar kristal is geplakt niet te poetsen. Dit is om het tandkristal beter te laten hechten aan de tand. Drink de eerste 24 uur geen koolzuurhoudende dranken, dit kan namelijk de lijm aantasten. Mochten er eventueel lijmresten op de tand zitten rondom het tandkristal dan worden deze gewoon verwijderd met tanden poetsen. Gebruik ook nooit scherpe voorwerpen in uw mond. Verwijderen kan heel gemakkelijk en zonder beschadiging tijdens de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Dit is voor de tandarts één of twee minuten werk. Als u het zelf wilt verwijderen dan kan dit door vanaf het tandvlees met neerwaartse bewegingen van uw vinger het tandkristal los te wrikken.

Garantie
Mocht een tandkristal onverhoopt binnen 2 weken toch loslaten, plaatsen wij éénmalig gratis een nieuw kristal.
center