Tandkristal


Tandkristal

Een stralende glimlach met een tandkristal.

Nu ook bling, bling voor op uw tanden! Tandkristal specificatie: 1.7 - 1.9mm doorsnede en dikte is 0.7mm.

Wij maken gebruik van hoogwaardige tandkristallen en professionele apparatuur. Zo gebruik wij o.a. de lijm die ook door orthodontisten wordt gebruikt, deze wordt uitgehard met een professionele uithardinglamp. Geheel pijnloze behandeling, geen beschadiging van mond of tanden.
De adhesive (lijm) heeft een transparante kleur en is niet zichtbaar op de tand. Dit alles gebeurt natuurlijk onder strikte hygiëne.
De tandkristal kan wel een jaar of langer blijven zitten. Als de tandkristal er bij normaal gebruik binnen 2 weken toch af gaat wordt de tandkristal éénmalig gratis opnieuw geplaatst.

Voor de klant

De voorbereiding
Denk er aan dat als u een afspraak maakt u dit niet doet vlak voor dat u moet eten. Drink wel iets vooraf. Dit omdat u na het plaatsen van de tandkristal minimaal 1 uur niet mag eten of drinken. Zorg ervoor dat uw tanden goed gepoetst zijn.

Het aanbrengen van de tandkristal
Eerst wordt de tand gereinigd met alcohol en behandeld met een etsmiddel. De tand wordt hierna gereinigd met schoon water en gedroogd met een föhn op de koude stand.
De lijm wordt aangebracht op de tandkristal welke daarna meteen op de tand wordt geplaatst.
Met een professionele uithardingslamp word de lijm uitgehard.

De nazorg
Als de tandkristal geplaatst is mag u gedurende 1 uur niets eten of drinken en de eerste 12 uur de tand waar kristal is geplakt niet te poetsen. Dit is om het tandkristal beter te laten hechten aan de tand. Drink de eerste 24 uur geen koolzuurhoudende dranken, dit kan namelijk de lijm aantasten. Mochten er eventueel lijmresten op de tand zitten rondom het tandkristal dan worden deze gewoon verwijderd met tanden poetsen. Gebruik ook nooit scherpe voorwerpen in uw mond. Verwijderen kan heel gemakkelijk en zonder beschadiging tijdens de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Dit is voor de tandarts één of twee minuten werk. Als u het zelf wilt verwijderen dan kan dit door vanaf het tandvlees met neerwaartse bewegingen van uw vinger het tandkristal los te wrikken.

Garantie
Mocht een tandkristal onverhoopt binnen 2 weken toch loslaten, plaatsen wij éénmalig gratis een nieuw kristal.
center